INDUSTRY GUIDE
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
De platforms van Filmpeople
    
Filmpeople biedt via diverse websites services aan filmprofessionals die lid zijn van ons netwerk. In beperkte mate zijn de websites en services ook bruikbaar voor niet-leden.

 
Filmindustriegids (Filmstart Industry Guide - Filmindustry.nl)
De Filmstart Industry Guide is de meest uitgebreide gids voor de Nederlandse filmwereld. Hier vind je nieuws per vakgebied, profielen (personen, bedrijven en organisaties) en prikbord-berichten (ook gefilterd op vakgebied). Wil je zelf (of met je bedrijf) in de gids vermeld worden, dan kun je een heel eenvoudig een profiel aanmaken.
 

 
 Nieuws voor filmprofessionals (Filmnieuws.nu)
Elke dag selecteren Filmpeople-redacteuren uit het actuele nieuws de berichten die relevant zijn voor filmprofessionals. Externe bronnen op het internet worden doorgeplaatst (in andere woorden: we schrijven zelf geen artikelen). De website heet: Filmnieuws.nu (de url eindigt op '.nu' en niet op '.nl')
 

 
 Mailings (alleen beschikbaar via een Filmpeople-account)
Met een Filmpeople-account kun je je inschrijven op (een selectie van) onze mailinglijsten. Zo ontvang je het type berichten dat je interessant vindt in je mailbox. We hebben momenteel de volgende mailings beschikbaar: vacatures, nieuws, verkoop/verhuur (markt), casting, figuranten-oproepen en een Filmpeople-nieuwsbrief. Meld jezelf hier aan (of als je al een account hebt: login om je mailing-instellingen te kiezen!).

 

 
 Prikbord (Filmprikbord.nl)
Op de site Filmprikbord.nl kun je eigenlijk elk filmgerelateerd bericht vinden en plaatsen, zolang het maar op één of andere manier met film of filmmaken te maken heeft. Het is de plek waar apparatuur wordt aangeboden, waar je oproepen vindt, nieuwsberichten, voorstellen tot creatieve samenwerkingen, cursussen, workshops en meer. Als je wilt plaatsen of reageren, moet je je eerst inschrijven.
 

 
 Vacatures binnen de filmwereld (Filmvacatures.nl)
Een populaire service die we bieden is Filmvacatures.nl; voor mensen die opzoek zijn naar werk of werknemers. Hier vind je niet alleen vacatures, maar ook opdrachten en samenwerking. Van markt-conform (vaste banen, freelance klussen) tot low-budget producties. Als je wilt plaatsen of reageren, moet je je eerst inschrijven.

 

 
 Stages in de filmwereld (Filmstages.nl)
De website Filmstages.nl biedt hetzelfde format als Filmvacatures, maar dan specifiek gericht op stages binnen de film- en televisiewereld. Je kunt hier opzoek naar een geschikte stage of stagiair als je iemand nodig hebt. Als je een oproep wilt plaatsen of wilt reageren, moet je je eerst inschrijven.

 

 
 Acteurs zoeken (Filmcastings.nl)
Via Filmcastings.nl kunnen filmmakers en casting-agenten opzoek gaan naar acteurs, modellen en artiesten. Ook castingbureaus maken gebruik veelvuldig van dit platform. Je kunt je aanmelden als acteur of als iemand die opzoek is naar modellen, acteurs of artiesten voor een filmgerelateerd project. Je kunt je hier inschrijven.


 

 
 Figuratie regelen (Filmfiguranten.nl)
Via Filmfiguranten.nl kunnen productiemensen en castingagenten oproepen plaatsen voor figuranten. De figuranten kunnen opzoek naar filmprojecten in hun buurt. Let wel altijd op met wie je in zee gaat. Tips voor figuranten en beginnend acteurs vind je hier

 

 
 Adresboek (Filmadressen.nl)
Filmadressen.nl is één van onze oudste services. De site geeft op een handige overzichtelijke manier toegang tot de adresgegevens van bijna alle filmprofessionals die bij ons zijn ingeschreven. Er worden overigens geen bedrijven vermeld op deze website. Wil je in het adresboek, dan kun je je hier aanmelden. Mensen die zich in de Film Industry Guide inschrijven worden in de regel ook getoond op Filmadressen.

 

 
 Startpagina (Filmstart.nl)
Onze allereerste service voor filmmakers was Filmstart.nl. Het is een startpagina met verwijzingen naar allerlei informatie voor de Nederlandse filmindustrie, het goede plek voor filmmakers om een internet-avontuur te beginnen. Filmstart.nl is  een portal (startpagina) en op de site wordt geen eigen content gepubliceerd. Er wordt louter verwezen naar talloze nuttige plekken op het web.
 Lid worden van Filmpeople
Ben je enthouasiast over onze services, dan is een lidmaatschap wellicht een goed idee. Als lid maak je optimaal gebruik van alle mogelijkheden op onze platforms. Ook zorg je er met jouw contributie voor dat we weer nieuwe tools kunnen ontwikkelen en de platforms kunnen verbeteren. Je kunt je hier aanmelden of inloggen en een lidmaatschap kiezen. Kijk ook hier voor de voordelen van een lidmaatschap


  word lid    (eerst inloggen)  of     maak een account aan   


--------------------------------------------------
Lees hier meer over De mensen en idealen achter het netwerk.