INDUSTRY GUIDE
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
De ideeën achter FilmpeopleFilms maken betekent bijna altijd: samenwerken. In deze context van coöperatie wil Filmpeople filmmensen ondersteunen. Filmpeople richt zich  op mensen die zich bezighouden met het maken, distribueren en bekijken van films. Via online tools (software applicaties) zorgen we dat filmprofessionals makkelijk op de hoogte blijven over wat er speelt in de filmwereld en met collega's in contact kunnen komen.

Hoe Filmpeople werkt
Via de diverse internetplatforms van Filmpeople kunnen filmmensen elkaar benaderen. Zo kunnen filmmakers elkaars werk beter leren kennen, elkaar inspireren en samen films maken. Ook kan men op de platforms terecht als men zich bezig houdt met films vertonen, distribueren en analyseren. Filmpeople bestaat uit een verzameling online hulpstukken voor filmprofessionals en geïnteresseerden. Deze platforms zijn dus ook beschikbaar voor mensen die zijdelings betrokkenen zijn bij de filmindustrie.

De doelgroep
Filmpeople richt allereerst zich op alle filmprofessionals die werkzaam zijn, of wensen te zijn, binnen de Nederlandstalige filmindustrie. Dit zijn filmmakers op de filmset, maar ook op kantoor of in de studio (denk dus aan editors, runners, geluidsmensen, acteurs, distributeurs, DOP's, filmanalytici, filmstudenten en beleidsmakers). Er is binnen ons netwerk echter ook plek voor filmliefhebbers, figuranten en filmamateurs. Eigenlijk is iedereen die iets met film doet of wil doen, welkom.

Filmmakers voor filmmakers
Het belang van de creatieve kant van het filmmaken staat voorop; zonder goede ideeën en artisticiteit worden er immers ook geen goede films gemaakt. Naast de activiteiten voor Filmpeople zijn de medewerkers van Filmpeople op diverse andere manieren betrokken bij de filmwereld; door het regisseren en schrijven van hun eigen films, maar ook binnen bestuursfuncties bij filmorganisaties, als academici bij filminstituten en schrijvend over film op zowel wetenschappelijk als populair niveau.


  word lid    (eerst inloggen)  of     maak een account aan 


____________________________________________

Fotocredits CC BY: original photo by Erik Söderström Some rights reserved by mescon, see original photo (the photo on this page was cropped and resized).