INDUSTRY GUIDE
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Bijzondere IJslands-Nederlandse Coproductie op NFF

Rotterdamfilms
Het NFF vertoont dit jaar enkele nieuwe Internationale films waar Nederlandse cast en crewleden aan hebben meegewerkt.
Zo is ook A Letter from Helga van de IJslandse regisseuse Ása Helga Hjörleifsdóttir te zien, een bijzondere IJslands-Nederlandse coproductie waaraan veel Nederlandse crewleden hebben meegewerkt.
Het camerawerk is van Jasper Wolf in samenwerking met colorist Laurens Orij, camera assistent Pancsi Puts en gaffer Bram van Woudenberg. Het geluid was in handen van Oliver Pattinama en Pieter van Huijstee Jr. Hair en make up werden verzorgd door Evalotte Oosterop en Iris Bosman.

A Letter from Helga is een ode aan het overrompelend mooie IJslandse landschap dat in al zijn woestheid de ideale achtergrond vormt voor de even stormachtige als pijnlijke liefdesgeschiedenis van Bjarni en Helga. Gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2010 van Bergsveinn Birgisson.

De film won twee Edda's (het IJslandse Gouden Kalf) voor beste acteerprestaties.
De film ging in première op het Tallinn Black Nights Film Festival waarna de film geselecteerd werd door het Seattle en het Santa Barbara Internationaal Filmfestival in de USA. De film is in Nederland geselecteerd voor Film by the Sea in Vlissingen en zal ook op 23 september om 16.00 uur vertoond worden tijdens het NFF.

De Nederlandse producenten Dirk Rijneke en Mildred van Leeuwaarden (Rotterdam Films) die aan het project verbonden zijn zullen na afloop bij de Q & A aanwezig zijn en vertellen over de bijzondere samenwerking met IJsland.

https://www.rotterdamfilms.com/movies/a-letter-to-helga/Link bij dit bericht:
link naar website
report NOT OK send to a friend send a comment


Bericht geplaatst door: Rotterdamfilms
login om te reageren op dit bericht
Op: 10-09-2023 / 638 x bekeken
bekijk profiel