zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
Golden Smile Film Festival
Peter Bosman
Golden Smile International Comedy Filmfestival Bergen NH

Op blue Monday, de derde januari van het jaar start het Golden Smile Film Festival in Bergen.

Een internationaal festival waarin de moeilijkste en lastigste vorm van filmkunst wordt vertoond. Komische films uit heel de wereld. Van slapstick tot avondvullende features, stomme film, sketches, korte films, komische documentaires, kortom alle filmvormen die ons aan het lachen maken.
Humor verbroedert, wie kan lachen on zichzelf en anderen verrijkt de wereld. Wie anderen aan het lachen maakt maakt de wereld mooier en veiliger.

Het festival gaat de strijd aan met 'blue monday', de meest naargeestige dag van het jaar. Films uit alle werelddelen zullen worden vertoond op verschillende locaties in Bergen. De eerste editie van het evenement duurt een week. En bestaat uit filmvertoningen en workshops. Een deel van de vertoningen zal online plaats vinden of via streaming video.

Komische films van zeer kort (sketches) tot avondvullend kunnen zich inschrijven. Voor youtube films komt een aparte inschrijving/categorie. We streven nadrukkelijk naar internationale inschrijvingen. De website van het festival zal daarom meertalig zijn.

De eerste editie van het festival vindt mogelijk nog tijdens de coronacrisis plaats. Dit biedt een mooie kans om ook digitaal (wereldwijd) aandacht te krijgen. Daarnaast heeft de gemeente Bergen diverse locaties waar filmliefhebbers kunnen kijken.

Organisator is Publimix Media en Marketing uit Bergen, eigenaar Peter Bosman heeft zijn roots in de media en organiseerde eerder evenementen zoals de Freelance vakbeurs in de Jaarbeurs en 'Veelbelovende eerste pagina's'. Voor het festival zal een groep professionals en vrijwilligers worden samengesteld. Onze ambitie is om op termijn uit te groeien tot het meest toonaangevende comedy festival ter wereld. Maar we beginnen bescheiden.

Tijdens het festival vinden diverse activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld een taartgooi-workshop. Daarnaast kunnen sponsoren zich positief profileren door het aanbieden van prijzen voor bepaalde categorie├źn films. Waarschijnlijk zal dit voor de eerste editie nog bescheiden blijven.
Inschrijven kan tot 31 december. De enige regel: maak het publiek aan het lachen.

Aanmelden kan via de gebruikelijke kanalen zoals Filmfreeway. Doe eens gek stuur je leukste film op!

En we roepen we filmmakers op om een taartgooi battle te filmen en op te sturen.

Meer weten? [email protected]
http://www.goldensmileinternationalfilmfestival.com/

Link bij dit bericht:
link naar website
meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Peter Bosman
login om te reageren op dit bericht
Op: 12-09-2020 / 272 x bekeken
bekijk profiel