/ personen / Matulessy Matulessy
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Mijn bedrijven

vakgebied

Commercial, Korte film, Televisie drama / Dramaserie, Theater / Stage, Videoclip

Matulessy Matulessy

keywords: acteur, actrice (danseres)

Al op jonge leeftijd was Gina artistiek aangelegd. Ze was erg actief en probeerde zelf acrobatische kunsten uit. Om die reden is ze door haar ouders in 1986 dan ook op turnen geplaatst. Waar ze wekelijks fanatiek trainde. Uiteindelijk zat Gina in de selectie groep van Hercules in Drachten. Haar ouders werden in die periode ook door een scout benaderd. Maar vonden haar nog te jong voor een turninternaat.

Gina had interesses in diverse disciplines binnen de artistieke sector. Dit bleek toen ze in 1991 haar liefde vond in dans. Ze maakte toen deel uit van de dansgroep Moetiara in Marum. Waarmee ze door het hele land optredens gaven. Voornamelijk op Molukse evenementen.

Op haar 15e wilde Gina graag van andere dansstijlen proeven. Haar eerste Streetdance Jazz danslessen nam ze bij Touchee in Groningen en Utrecht. En zo vond ze uiteindelijk haar grote passie bij Jake's Dance Factory in Amsterdam. De basis is daar gelegd op Hiphop Streetdance. Zijn lessen waren zwaar en je moest veel discipline en wilskracht opbrengen. Dat was wat Gina nodig had. Zo kon ze al haar energie en passie uiten. En voelde steeds meer liefde voor dans. Het werd een verslaving. Ze trainde erg fanatiek en was soms dagelijks in de dansschool te vinden.

Gina bleef haar liefde voor dans behouden. Alleen wilde ze na al die jaren graag haar creativiteit verder uitbreiden. Ze heeft toen audities gedaan bij de Acteursschool in Amsterdam en werd toegelaten. Daarnaast volgde ze verschillende cursussen in (camera) acteren, auditeren, en presenteren. In de zomer van 2013 heeft ze auditie gedaan bij Lucidare tv bij Endemol in Amsterdam. Waar ze nu les krijgt in acteren voor camera, film & tv van o.a. Willeke van Ammelrooy, Chris Tates en Peter Post.

Momenteel werkt Gina aan haar eigen boek en volgt zij de studie Schriftelijke Communicatie & Redactie.

Videos

showreel
showreel Acting reel Gina Matulessy
fragment
commercial Met Essent DubbelZeker kies je altijd voor een energiecontract waarbij je altijd goed zit. Heel simpel.

Informatie

trackrecord
In januari 2013 is Gina voor de rol van Manon gecast. Voor een nieuwe theater productie 'Wij zijn god' van Helmert Woudenberg (regie Olaf Pieters). Speeldata juni 2013.
bijzonderheden