/ personen / Matthijs Slijkhuis
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 0648459764aspicio.net

Mijn bedrijven

vakgebied

Matthijs Slijkhuis

keywords: compositing, matte painting, 3d, scripting

Ik ben mijn carrière begonnen als stagair bij een vfx bedrijf in Stuttgart, Duitsland. Dat werk bestond vooral uit compositing voor reclames en bedrijfsfilms met hier en daar wat 3d. Die stage leidde tot de kans om voor de mexicaanse film 'El Baile De San Juan' 3d modellen, textures en een matte painting te maken.

Mijn studie heb ik afgerond bij Filmmore in Amsterdam waar ik als compositor heb meegewerkt aan een aantal projecten waaronder 'Nono, Het Zigzag Kind', 'Silent Ones', 'The Broken Circle Breakdown' en 'Mr. Morgan's Last Love'. Het werk varieerde van het wegpoetsen van wenkbrauwen, make-up resten, markers en kabels tot het toevoegen van sterren, mist, rook en van alles ertussenin.

Sinds mijn studie heb ik zo'n beetje non-stop mee kunnen werken aan een flink aantal films waaronder 'Frankenstein's Army', 'In Het Niets', 'App', 'Soof', 'Mannenharten', 'Kankerlijers', 'Flying Home', verschillende tv-series waaronder 'Dr. Deen', 'Verliefd Op Ibiza' en 'Divorce' en de miniseries 'De Prooi' en 'Van Gogh; een huis voor Vincent'.
Met taken als het amputeren van onderbenen, het verbouwen en verwoesten van een flatgebouw voor de Bijlmerramp en zo'n beetje alles daartussenin heb ik mijn vaardigheden zowel uit kunnen breiden als aan kunnen scherpen.

Videos

showreel
showreel The first public alpha release of Roto2D. The goal of this project is to add rotoscoping capabilities to Blender. For more information and downloads, visit: roto2d.blogspot.com
showreel My personal demo reel. More info at www.aspicio.net Music by yours truly.
showreel Matthijs Slijkhuis VFX reel 2012 ---------------------------------------------- Freelance vfx artist in the Netherlands. The breakdown sheet is available at www.aspicio.net For more information, visit www.aspicio.net

Informatie

trackrecord
Onder andere:
Films:
Kankerlijers (2014)
Flying Home (2014)
In Het Niets (2013)
App (2013)
Soof (2013)
Bro's Before Ho's (2013)
Frankenstein's Army (2013)
The Broken Circle Breakdown (2012)
Nono, Het Zigzag Kind (2012)
El Baile De San Juan (2010)

Miniseries & tv-series:
De Prooi
Van Gogh; een huis voor Vincent
Dr. Deen
Verliefd Op Ibiza
Divorce
vraag mij voor
Compositing, texture & matte painting, 3d modelling, fotografie & python scripting.
bijzonderheden
Ik heb naast vfx ook ervaring met het schrijven van programma's in C, C#, Java en Visual Basic. De laatste jaren heb ik op dat vlak mijn focus vooral gericht op python scripting voor Nuke en Blender.
equipment
Canon 550D
hardware kennis
Analoge kleinbeeld en midden formaat fotocamera's en dslr's.
software kennis
Compositing: Nuke, Fusion
3d: Blender, 3ds Max
2d: Gimp, Photoshop

Opleiding

opleidingen
Saxion Hogeschool/Kunst&Techniek2003-2012

Website

Een overzicht van mijn werkzaamheden; zowel professioneel als persoonlijk.