/ bedrijven / Spek & Bonen
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Spek & Bonen

keywords: spek, bonen is er voor iedereen!

Esther Akkerhuis (1976) werkt sinds haar vijftiende in de horeca en heeft haar sporen daar inmiddels wel verdiend. Tien jaar lang runde ze een restaurantje (OPEN) in Rotterdam en tijdens verschillende reizen naar Italië ontdekte ze haar liefde voor de Italiaanse keuken. Andere Oosterse en Westerse invloeden vind je ook terug in haar gerechten.

In 2008 kreeg haar droom om een eigen zaak te beginnen vorm. Het resultaat is Spek & Bonen. Esther geniet ervan om andere mensen blij te maken met haar eten en gezelligheid. Spek & Bonen is een catering zoals ze hem zelf graag zou bestellen: lekker eten, bewust, uit het seizoen en waar mogelijk biologisch, met liefde klaargemaakt en in eigen stijl opgediend. Ruim drie jaar na oprichting werkt ze samen met een team en heeft Spek & Bonen een grote diversiteit aan opdrachtgevers, en een cateringbus waarmee op locatie gekookt kan worden.

Naast lekker eten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In het kader van 'alle kleine beetjes helpen' maakt Spek & Bonen gebruik van zonnepanelen en ledverlichting en worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en disposables gebruikt. Ook houdt het team ervan om creatief met leftovers om te gaan: eten dat over is wordt gedeeld op Facebook, 'vrienden' kunnen dit met hun eigen bakje komen ophalen.

Het voornemen voor 2012 is nog meer doen voor goede doelen in de directe omgeving. Zo werd dit jaar al vrijwillig meegewerkt aan ‘Het geluid van Rotterdam’, de ‘Green Film Making Competition’ en een Benefiet voor het jongetje Delano Noah'.

Spek & Bonen is er voor iedereen!

Contact

Hoogstraat 38A
3011PR Rotterdam
tel: 0 6 2812 2243

spek-bonen.nl/

Personen

vakgebied