/ personen / Frans Regtien
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


radiopraktijk.nl/

Mijn bedrijven

vakgebied

AV opdrachtfilms, Documentaire, Theater / Stage

Frans Regtien

keywords: presentator, voice-over, acteur, journalist

Ik heb een langdurige ervaring van tientallen jaren in de radio- en televisiejournalistiek. Daarbij gaat het vooral om de presentatie van programma's, het maken en inspreken van voice-overteksten en het afnemen van interviews. Ook ben ik al tientallen jaren actief op het gebied van amateurtoneel en heb ik een opleiding tot trainingsacteur in het bedrijfsleven gevolgd. Mijn kracht is mijn professionaliteit en mijn focus op resultaat. Bij een probleem of een klus ga ik er meteen voor en gooi me met volle energie op mijn werk. Ik wil iets afmaken en dan goed ook. Daarbij wordt ik geholpen door mijn ruime ervaring in de journalistiek en mijn specialistische kennis op vakgebieden als presentatie, tekstschrijven, research en productie. Ik ben creatief in het combineren van inhoud en vormgeving. Ik kan goed inspireren en kennis overbrengen.

Producties

theater
Rebecca 2014 theater / 120 min. / Theatergroep O / Kees Neefjes
acteur
De Jossen 2013 theater / Theatergroep O / Jessica Dijkman
acteur

Audio

Mandela komt naar Nederland stem - voice over
Eerste radiogesprek met Mandela na zijn vrijlating van Robbeneiland
Nieuwslijn Magazine stem - voice over
Achtergrondenmagazine bij de Wereldomroep
Reclameteksten stem - voice over
Proefteksten gelezen bij Bureau Multi Voice

Videos

fragment
televisie Korte versie eindejaarsinterview 2014 met burgemeester Broertjes van Hilversum bij RTI Hilversum over zijn relatie met de media en de vliegramp met de MH17.
theater Uit Rebecca van Daphne du Maurier de scene tussen Maxim en Rebecca, eerst tijdens de repetities en vervolgens op de uitvoering
hele film
opdrachtfilm Als acteur vertel ik hoe ik als diabetespatient dagelijks met mijn ziekte omga. Film is bedoeld voor patienten en professionals.

Foto's

Informatie

trackrecord
Het opzetten van de RadioPraktijk, een collectief dat basiscursussen radiojournalistiek ontwerpt en geeft. Een officiele HBO-lesbevoegdheid en ervaring als docent radio- en televisiejournalistiek. Het jarenlang werken aan radio- en televisieprogramma's over actualiteiten en achtergronden, als (eind-)redacteur/presentator. Het inspreken van bedrijfs- en omroepdocumentaires en onderwerpen voor televisie-actualiteiten. Wekelijks televisiepresentatie van het weerbericht bij RTI Hilversum. Een beroepsopleiding tot trainingsacteur in het bedrijfsleven gevolgd. Ervaring in acteren voor toneelgroepen en in online-producties
prijzen
Als eerste Nederlandse journalist had ik voor de KRO-radio een (telefonisch)interview met Nelson Mandela vlak na zijn vrijlating van Robbeneiland, begin jaren 90.
vraag mij voor
Acteerwerk, zowel naturel als typetjes. Inspreekklussen voor journalistieke producties. Presentatie, zowel voor radio als televisie/film/online.
bijzonderheden
Hardwerkend, goed bestand tegen tijdsdruk, goed te regisseren, professioneel ingesteld.

Werkgevers

Rode Kruis
Trainingsacteur
2014
Stichting September
Acteur
2013-nu
Lukkien
Model/acteur
2013-nu
RTI Hilversum
Eindredacteur/presentator actualiteiten uit Hilversum Radio
2013-nu
Radio Nederland Wereldomroep
Redacteur/verslaggever/presentator Nederlandse afdeling
2005-2012
omroep Brabant
Presentator Goedemorgen Brabant Radio
2001-2005
Hogeschool Windesheim Zwolle
Docent Radio en Televisie journalistenopleiding HICO
1993-1996
Radio Nieuws Centrale
Redacteur/presentator
1993-2000
KRO
Redacteur/presentator Radio en Televisie
1979-1991

Website

Samen met enkele andere oud-Wereldomroepcollega's heb ik het initiatief genomen tot een collectief van ervaren radiomakers dat op maat basiscursussen radiojournalistiek ontwerpt en geeft aan scholieren, studenten, vrijwilligers bij lokale omroepen en beginnende radiomakers. Modules zijn...