/ personen / Marieke Hendrix
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 06-43794922sencillo.nu

Mijn bedrijven

vakgebied

AV opdrachtfilms, Documentaire, ENG / reportage, Internet media, Televisieprogramma

Marieke Hendrix

keywords: concepten, regie, productie, researcher, interviews, spreker

Begonnen als redacteur in achtergronden bij het nieuws, inmiddels allround mediaprofessional van concept tot idee tot uitvoering en projectmanagement tot aan het zelf filmen en monteren en coachen en lesgeven in het mooiste vak wat er is: beeldmaken.

Producties

documentaire
Begrafenisondernemer van alle culturen 2011 documentaire / 20 min. / Sencillo / Omroep West / Marieke Hendrix
beeldresearcher / interviewer-discussieleider / editor / producent / regie / eindredacteur / bureauredacteur / tv journalist / scenario / researcher informatie-feiten / idee ontwikkeling - concepting

Videos

hele film
opdrachtfilm Amref zocht een inleiding voor een theatertour Mapenzi Tamu. Ik maakte een korte montage op basis van bestaand materiaal waarin een beeld wordt geschetst waar deze hoofdpersonen vandaan komen.
televisie
documentaire Zondag 2 oktober 2011: \' Undutchables\' Den Haag, laten we eerlijk zijn; we zijn niet het New York van Europa. Maar die potentie om dat te worden, hebben we wel. Want in Den Haag wonen tienduizenden expats die hier komen om hier te werken en te wonen en te leven. Jaarlijks. Het zijn de besten van...

Informatie

trackrecord
Visual Thinking/Visual Storytelling/Live-communicatie/Online Video/Training en Workshops. Ruime ervaring in het produceren, regisseren, filmen, interviewen en monteren van online video. Deliverables variëren van reportages, testimonials tot complete live-talkshows en animaties. Klanten variëren van TNO tot Sportvisserij Nederland, Farma, Cure, onderwijs.
prijzen
Dankzij mij won een zorgorganisatie een aanbesteding, dankzij mij weet FMO nu weer welke toekomst ze kan aangaan en dankzij mij weten meerdere opdrachtgevers variërend van Green Real Estate tot aan PsyQ hoe je emotie kan inzetten als middel om perceptie te verbreden en klanten naar je te trekken .
vraag mij voor
Hoe help je teams op weg, en krijg je ze tot actie? Door de inzet van visueel denken. Zo krijg je teams in beweging, gaan ze zich inzetten voor gemeenschappelijke doelen en komen ze in actie. Ik help als producer dat te vinden, te vangen en te vertellen. Geef me chaos, je krijgt orde terug. Geef me complexiteit je krijgt helderheid terug. Als producent met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van TV voor omroepen en producties voor AV-bedrijven en tegenwoordig ook marketeers, tekenaars, vormgevers, weet ik wat nodig is om de juiste content op de juiste tijd met de juiste mensen te realiseren.
bijzonderheden
Ik breng orde in chaos, weet ze te binden aan jou, en het komt altijd goed.
equipment
Geen, ik huur in, behalve mijn Macbook Pro dan.
hardware kennis
Meerdere camera's, HD, broadcast en DSLR.
software kennis
Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro de nieuwste versies.

Werkgevers

Omroep West
(eind)redactie Westweek, TV-nieuws en Westdocs Varia en Nieuws
2009-2011