/ personen / Joost Buitenweg
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


joostbuitenweg.nl
pixelthis.nl

Mijn bedrijven

vakgebied

ENG / reportage, Internet media, Korte film, Televisie drama / Dramaserie

Joost Buitenweg

keywords: regisseur, producent, acteur

Ik, Joost Buitenweg, werd op 24 mei 1967 geboren in Amsterdam.
Na mijn middelbare school deed ik auditie bij de toneelschool waar ik werd afgewezen, en volgde toen de HBO-studie spelmethodiek waarin ik afstudeerde. Tijdens deze studie deed ik auditie bij Toneelgroep Amsterdam voor het stuk: ‘Voorjaarsontwaken� waarvoor ik w�l werd aangenomen. Door dit toneelstuk speelde ik me in de belangstelling van media en casting-agents.
Na deze ‘ontdekking� was ik ruim twee jaar lang de allereerste soap-schurk van Nederland: Rien Hoogendoorn, in ‘Goede tijden, slechte tijden�.
Daarna zag je mij in verscheidene series zoals: 12 steden 13 ongelukken, De club, Vrouwenvleugel, en speelde hij in Belgi� en Engeland in films mee.
Maar omdat de comedy-kant van het acteren me altijd erg heeft aangesproken speelde ik vervolgens onder andere in: Oppassen, Het zonnetje in huis, Mijn dochter en ik, Kees & Co, e

Informatie

trackrecord
Om alle producties (nationaal en internationaal) waar ik als acteur aan heb gewerkt of als regisseur op te noemen wordt wellicht wat lang. Ik wil daarom verwijzen naar www.joostbuitenweg.nl en www.pixelthis.nl
prijzen
nominaties: theaterfestval Den Bosch, Tros TV ster, Televizierring, Gouden Gids Publieksprijs.
Prijzen: Televizierring
bijzonderheden
Aangezien ik zowel (vrij succesvol) voor als achter de camera heb gestaan heb ik een goed overzicht en inzicht in wat er bij en tijdens een produktie gebeurt met zowel crew als cast. Dat heeft z'n weerslag op de keuzes die ik maak tijdens het draaien en bij de montage. Verder zoek ik altijd naar uitdagingen, ben altijd gericht op een goed eindproduct, ben collegiaal, betrouwbaar en heb een redelijk gevoel voor humor.
equipment
Volledige ENG apparatuur (JVC Pro HD camera, Sound Device 3 kanaalsmixer, licht, greenscreen, zenders, ontvangers, hengel, rycote enz.)
hardware kennis
Mac
software kennis
Final Cut Studio (Final Cut Pro, Motion, DVD studio Pro, Color, Soundtrack Pro) , ProTools