/ personen / Arjen Dijkstra
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


arjendijkstra.com

Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Televisie drama / Dramaserie, Televisieprogramma, Theater / Stage

Arjen Dijkstra

keywords: acteur, zanger

Met een brede ervaring aan alle kanten van het podium heb ik mij door de jaren steeds meer geprofileerd als acteur en zanger/componist, en daar ook werk in gekregen: ik speelde & componeerde voor Spektakeltheatergroep Het Monsterverbond, tg Hollandse Kade en tgRoestvrij, gaf compositieles en workshops tekst aan de Amsterdamse theateracademie en doe dat nog steeds voor Teams in Tune.

Met al mijn kennis en ervaring ben ik begonnen aan het realiseren van een volgende ambitie en uitdaging: televisie en film. Vandaar mijn aanmelding bij filmpeople.nl.

Videos

fragment
theater Een trailer / fragment uit de voorstelling 'Vos en Haas: een feest voor Haas' door HoutjeTouwtje, de groep waar ik, Arjen Dijkstra, deel van uit maak. In het eerste deel zie je mij als verteller...

Informatie

trackrecord
Theater mijn ervaringsveld, film mijn passie. Ik heb heel veel ervaring op de vloer (hoofdrollen, bijrollen, als acteur, als zanger, als musicus, als trainer), maar wil graag naar het witte doek, de televisie of het lcd scherm overstappen.

Extra:
Ik heb 200 filmrecensies geschreven voor cinemagazine punt nl (type mijn naam op hun site in de zoekbalk en je vindt ze).

Mijn eerste eigen theatervoorstelling BEEST (2010) had een filmisch concept, wat ik nog versterkt in ons volgende stuk: EIKELS, over vijf personages uit Reservoir Dogs, met (film)muziek van mijn hand.

Werken in studio's ben ik gewend vanuit de muziek en op sets, met licht en geluid op (muziek)podia en in theaters. Door mijn theatervorming heb ik ook veel ervaring met het werken op locatie.
prijzen
Ik heb geen prijzen gewonnen, maar ik heb ook nog nooit aan een wedstrijd meegedaan in mijn vakgebied.
vraag mij voor
- Hoofd- of bijrol in een film of serie. In spel ben ik gewend naturel te spelen, maar ik heb een markante kop waarbij ook andersoortig spel goed past.
- presentatiewerk, met een naturelle podiumuitstraling.
- tekstschrijven voor uiteenlopende doeleinden: met liedteksten als specialisatie, maar ook teksten voor presentatie en redigering.
- vertalen vanuit het Engels of naar het Engels.
bijzonderheden
Ik ben veelzijdig, beweeglijk, goed met kinderen en kan goed presenteren en voordragen. Verder is muziek een specialisatie met zang en compositie in de frontlinie.

Tekst:
Door (film)recensies te schrijven en veel liedjes en vertalingen te maken, voor bands en theater, heb ik me op tekstgebied enorm ontwikkeld. Zo ontwikkelde ik hierin door de jaren een belangrijke kracht.

Acteerwerk en alles wat met podium te maken heeft gaat me zeer natuurlijk af, maar ook het schrijven van muziek en met name liedjes is een specialisme geworden. Vaak doe ik beide.
equipment
homestudio voor geluid, professionele veldrecorder en professioneel film-/fototoestel. Muziekinstrumenten: sax (professioneel niveau), piano, keyboard, sampler, drumstel, gitaar en microfoons voor zang, alsmede wat live fx.
hardware kennis
Ik werk altijd met eigen homestudio spullen, neem op en mix in record (Propellerheads) en kan ook goed uit de voeten met Cubase. Ik bouw professionele sites met wordpress en kan zeggen dat ik, wederom door het beoefenen van mijn vak, behoorlijk goed overweg kan met computers.
software kennis
zie hierboven.

Website

De professionele site van Arjen Dijkstra, zelfgebouwd en vormgegeven in een persoonlijke stijl zet ik helder uiteen wie ik ben als professioneel podiummens, creatieveling en veelzijdig mens. Deze moderne, overzichtelijke site is bedoeld voor mensen die interesse hebben in Arjen Dijkstra als...