/ personen / Elise Gruber
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


https://linkedin.com/profile/

Mijn bedrijven

vakgebied

Drama, Theater / Stage

Elise Gruber

keywords: theaterdocent, trainer en (trainings)actrice

Ik heb een grote passie voor bewegingstheater.
In mijn vrije tijd doe ik aan tapdansen, hot yoga, TrippleShape, zeilen en ben ik geïnteresseerd in mode en cultuur/reizen.

Informatie

trackrecord
Actrice in de voorstelling Game Over van Pro-Phaistos.
Pro-Phaistos. is een educatief theaterbedrijf uit Groningen. In de voorstellingen worden maatschappelijke thema's aan de kaak gesteld bijvoorbeeld pesten en alcoholgebruik. Voorstellingen worden door heel Nederland op scholen en bedrijven gespeeld.

Na mijn afstuderen wilde ik mijn expertise als theaterdocent delen. Dit heb ik gedaan door als (theater) docent Engelse les te geven op de 'Assemblies of God Primary School' in Kinoya te Fiji.
Ik heb lessen gegeven aan leerlingen uit groep één die een lees- en schrijfachterstand hebben. Ik bereidde de lessen geheel op eigen wijze en zelfstandig voor. Naast deze Engelse lees- en schrijflessen te hebben gegeven, heb ik alle kinderen uit groep één (gemiddeld 35 per groep) theaterles gegeven.
Tijdens de summerschool heb ik samen met een andere Nederlandse vrijwilliger de mythe: 'The sacred turtles of Kadavu' vertaald naar een korte voorstelling.
Bollywood dansgroep 'MASTI Arts & Dance group' wilde een internationale groep samenstellen die met hen wilde optreden op het nationale 'Hibiscus Festival'. Deze kans heb ik niet laten schieten en heb twee keer met deze dansgroep mogen optreden.

Trainer ‘Speel je wijs’: Theater, drama en spel voor taalontwikkeling op de basisschool.
Speel je Wijs is een lesmethode waarbij er een brug wordt gevormd tussen kunst en cognitie. Het is ontwikkeld voor iedereen die kinderen actief en op een creatieve manier wil ondersteunen en stimuleren in hun taal- en spelontwikkeling.
In de dramalessen is één van de belangrijkste doelen het vergroten van de woordenschat. Je begrijpt taal namelijk beter als je die ook daadwerkelijk beleeft. Daarnaast is er in de lessen aandacht voor coöperatief leren en het trainen van sociale vaardigheden. Spel vormt een veilig oefengebied voor de werkelijkheid.

Tryater: Jong-Tryater, Interne spelopleiding
Workshops
Beweging - Gerindo Kartadinata
Elementair spel - Arnold Dijkstra
Vier elementen - Olaf Pieters
Eindvoorstelling Gilgamesj-epos. Regie: Eelco Venema
Overall begeleiding door Ira Judkovskaja (Artistiek Leider)

In 2009 heb ik in Gobabis te Namibië lesgegeven aan leerlingen van de 'Ben van der Walt Primary School. Met deze kinderen heb ik tevens een voorstelling gemaakt die op het 'Gobabis Drama & Arts Festival' heeft gespeeld.

Actrice in de voorstelling Klokkenleed en Gietergein op het Oerol festival 2008
vraag mij voor
Groningse vrouwenrollen
bijzonderheden
Lang gezond haar, flexibel, doelgericht, energiek, Gronings dialect, creatief, tapdanseres, in voor een uitdaging: lef.
Confectiemaat: s/m.