/ personen / Danny Dorland
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Mijn bedrijven

vakgebied

Korte film, Lange speelfilm, Televisie drama / Dramaserie, Televisieprogramma

Danny Dorland

keywords: acteur

Danny is een jonge acteur die zijn eerste hoofdrol in een tv-serie scoorde met de rol van Joris in de populaire Nickelodeon-serie Spotlight. Daarvan zijn tot nu toe twee seizoenen verschenen.

Danny Dorland werd geboren in Helmond en is al van kleins af aan gefascineerd door films. Hij droomde er al vroeg van om zelf ooit voor de camera te spelen. Na de basisschool zette hij zijn eerste stap richting ‘het vak’ door te kiezen voor de VMBO Theateropleiding van het Pleincollege in Nuenen. Daarna zette hij die lijn voort bij het ROC Tilburg met de MBO Artiestenopleiding. Na het eerste jaar besloot Danny te switchen naar de Film Actors Academy And Masterclasses (FAAAM) in Amsterdam, alwaar hij sinds 2015 de avondopleiding van Hugo Metsers volgt.

Gedurende zijn schooltijd heeft Danny aan vele kleine en grote projecten meegewerkt, waaronder studentenfilms, online commercials en theaterstukken. In juni 2015 speelde en zong hij de rol van Galileo Figaro in de voorstelling ‘I Want It All’ (gebaseerd op de musical ‘We Will Rock You’) van Music All Round.

In april 2015 werd Danny gecast voor een hoofdrol in de scripted-realityserie Spotlight van Nickelodeon. De serie speelt zich af op een theaterschool en gunt de kijker een kijkje in het leven van vijf jonge, talentvolle scholieren die een leven in de spotlights ambiëren. Het bevat herkenbare en opwindende verhalen met zang, dans, muziek en cabaret. Danny speelt de rol van Joris Kanis, een avontuurlijke entertainer die drumt en zingt. Daarnaast is Joris de host van zijn eigen vlog-kanaal: JorOnTV. Inmiddels zijn er twee seizoenen van Spotlight geproduceerd en uitgezonden.

Naast acteur en zanger is Danny zelf ook drummer: hij drumt al sinds zijn zevende. Bovendien is hij een fanatiek sporter en doet hij veel aan fitness en krachttraining.

Producties

drama
Spotlight 2015 drama / 10 min. / Tuvalu Media / Nickelodeon
acteur / presentator