INDUSTRY GUIDE
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


[email protected]:
telefoon: 0624167210




my companies

Discipline

Drama film, Short film, Theatre

Valentina Di Mondo

keywords: drama, acting, musical, singing and dancing

Hallo allemaal!
Mijn naam is Valentina Di Mondo. Ik ben 13 jaar oud, ik zit op de middelbare school en ik woon in Amstelveen. Ik spreek Nederlands, Engels, Spaans en Frans. Dankzij mijn moeder heb ik een Spaanse achtergrond en dankzij mijn vader, een Franse/Italiaanse achtergrond.
Sinds jongs af aan vind ik artistieke activiteiten hartstikke leuk. Ik heb bijvoorbeeld toneel bij The Gaiety School of Acting (Dublin, Ierland) gespeeld, dramales bij Art by Rachel (Amsterdam) gevolgd, klassiek ballet bij Third Arabesque (Dublin) gedanst en pianoles bij Patricia Rivera (Amstelveen) gevolgd. Ik deed drie jaar aan musicalles bij Stars2Go (toneel, zang en dans, Amsterdam).
Tegenwoordig doe ik aan musicalles/ Theather Academy 2 bij het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Ook, van maart 2019 tot juni 2021 kreeg ik dansles bij Dance Improvement (Aalsmeer). Van maart 2020 tot juni 2021 kreeg ik zangles bij The Voice Factory (Amstelveen). Tot nu toe zit ik op vioolles (Amsterdam, met viooldocent Guido Müller).
Even over mijn ervaring, in juni 2018 heb ik een van de indianen in de musical "Peter Pan" gespeeld (Stars2Go), en in juni 2019 heb ik het hoofdpersonage Sjakie in de musical "Sjakie en de chocoladefabriek" (Stars2Go) gespeeld. Ik houd ook van dansen, dus tegenwoordig dans ik ballet bij Balletstudio Marieke van der Heijden (Amsterdam).
Mijn allereerste audities? Die waren in december 2018 voor het hoofdpersonage bij de documentaire "Vreemd kijken" (van regisseuse Nikki Padidar), en in maart 2019 voor “Annie De Musical”.
In maart 2019 heb ik de rol van Donatella Versace in het toneelstuk "Donatella: A tragedy" gespeeld (Toneelacademie Maastricht).
In juni 2019 heb ik het hoofdpersonage, samen met een ander meisje, in de korte film “Elektra” gespeeld, van research en designstudio Metahaven. De première van deze film werd in Hamburg in augustus 2019 getoond en het werd ook in Berlijn bij de Berliner Festspiele tentoongesteld.
In november 2019 werd deze korte film bij de IDFA (International Documentary Festival of Amsterdam) tentoongesteld.
In oktober 2019 heb ik het personage van Victoria in de korte film “Suisock” gespeeld, van regisseur Henk Loorback en het film production company We are Will (Amsterdam). Deze korte film werd in december 2019 in allerlei bioscopen in Amsterdam gespeeld.
In januari 2020 heb ik deel aan de kerstvakantie Elskeskast Meets Hollywood workshop genomen. Wij hebben geleerd hoe jij een film maakt en hebben zelfs onze eigen film “De Gouden Kooi” tijdens de workshop gemaakt én tentoongesteld. Ik heb het personage van Viola Gorgonzola gespeeld.
Vanaf februari t/m augustus 2020 kreeg ik de gelegenheid om een van de hoofdrollen te spelen in de korte film "Théorie du chaos”/ "Chaos Theory", geproduceerd en geregisseerd door designstudio Metahaven (Amsterdam). Ik heb deze rol in het Frans en in het Engels gespeeld. Tijdens deze periode heb ik ook mijn eerste voice-over ervaring in een echte shootingtudio in Amsterdam!
In oktober 2020 heb ik de rol van een Joods meisje in aflevering 5 van de serie “Het Verhaal van Nederland” gespeeld.
In september en oktober 2020 heb ik deelgenomen aan “Luizenmoeder de film” als figurant.
In oktober 2020 heb ik deelgenomen aan de musical "Into the woods", van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT).
In april 2021 heb ik aan AmstelKids Journaal als presentatrice meegedaan! Dit vond ik superleuk!
In mei 2021 was ik figurant in de film “Zwanger & Co., De film”, en ook in de film “Capo di famiglia III”.
In augustus 2021 ben ik voor het eerst op Musicalkamp met MyDreams meegegaan.
Mijn laatste korte film is “Cyclus”, bij Hannah Bruynzeel. Daarin heb ik een van de hoofdpersonages gespeeld.
Ik heb ook aan de Tv-serie “Vakkenvullers” (AVROTROS/NPO3) in december 2021 deelgenomen. Ik ben in de allerlaatste aflevering/scene te zien, als bosbewoonster, na de Apocalyps.
Mijn laatste werk voor Tv was in december 2021. Ik heb een rol bij de internationale Tv-serie “Bestseller Boy” (AVROTROS) gespeeld.
Van januari t/m juni 2022 ben ik op tournee met de productie van Stage Entertainment “Alice in Wonderland” gegaan. Alice in Wonderland werd genomineerd voor het Musical Awards Gala 2022 voor “Beste Familiemusical”.
Mijn meest recente werk gaat om een commercial van Rabobank (juni 2022) en een episode van de serie “A Small Light” van Disney (augustus 2022). Ook in augustus 2022 was ik figurant (samen met mijn gezin) in een Walibi TV reclame.
Ik zou “Hasna” in Mees Kees de Musical moeten spelen (gepland op tournee in 2023), maar door omstandigheden werd deze show door de productiemaatschappij geannuleerd.
In december 2022 heb ik de rol van “Street child” in het toneelstuk "A Christmas Carol" (Orange Theater Company) gespeeld en van januari 2023 tot juni 2023 speel ik de rol van Tress bij “Robin Hood”, de nieuwe productie van het NJMT en Stage Entertainment.

productions

theater
Robin Hood The Musical 2023 theater /
actress female
A Christmas Carol 2022 theater / The Orange Theater Company
actress female
Alice in Wonderland 2021 theater / NJMT
actress female
Into the Woods 2021 theater / NJMT
actress female
Musical Sjakie en de chocoladefabriek 2019 theater / Stars2Go Amsterdam
actress female
Toneelstuk 'Donatella: A tragedy' 2019 theater / Toneelacademie Maastricht / Izak Berman
actress female
Musical Peter Pan 2018 theater / Stars2Go Amsterdam
actress female
Robin Hood The Musical theater /
actress female
drama
A small light 2022 drama /
extra
Vakkenvullers 2021 drama / AVROTROS / NPO3
actress female
Théorie du chaos / Chaos Theory 2020 drama / Metahaven / Daniel van der Velden
actress female
Het verhaal van Nederland 2020 drama / 50 min. / Tuvalu Media, Pupkin Film, NTR / NTR / Niek Koppen
actress female
Elektra 2019 drama / Metahaven / Daniel van der Velden
actress female
Suisock 2019 drama / We are Will / Henk Loorbach
actress female
commercial
Reclame Rabobank 2022 commercial /
extra
televisie
Het Verhaal van Nederland 2022 televisie / Tuvalu Media, Pupkin Film, NTR
actress female