/ personen / Milan Collin
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: 06-50286665dutchpictureindustrycom

Mijn bedrijven

vakgebied

Documentaire, Televisieprogramma, ENG / reportage

Milan Collin

keywords: producent

Vanaf 1996 in de mediabranche. Via verschillende functies ben ik sinds 2013 full time producent. Inmiddels vele uren aan series en one off's gemaakt voor TV, Cinema en online omgeving. Van extreme avonturen tot Human interest verhalen. Van natuur naar innovatie. Wij nemen producties aan die dicht bij ons hart liggen en waarvoor we een enorme passie voelen.
Als het een goed verhaal is, moet het verteld en getoond worden. Bekijk onze website voor een aantal voorbeeld projecten en laat ons weten of wij jouw volgende productie gaan produceren.

Producties

documentaire
Expeditie Oman 2013 documentaire / deepeei film productions / Gilles Frenken
camera / producent
Missie Indische Oceaan 2012 documentaire / 48 min. / deepeei film productions / Discovery Channel / Brechtje Smidt
camera / producent
Going South 2010 documentaire / 25 min. / deepeei film productions / AVRO
DOP - cinematographer / producent
A Dogs Life 2009 documentaire / 48 min. / deepeei film productions / National Geographic
camera / producent
Going North 2008 documentaire / 25 min. / deepeei film productions / AVRO
DOP - cinematographer / producent
Miracle on Everest 2008 documentaire / 52 min. / Essential Media / National Geographic
camera
Der Friedhof meiner Freunde 2007 documentaire / 72 min. / Grandits Film / ADR
DOP - cinematographer
drama
Balance 2012 drama / deepeei film productions / mark ram
producent

Informatie

trackrecord
2005: Opgewarmd Nederland: een dvd waarop een 7tal films staan die de kenmerken van klimaatverandering in Nederland tonen.
2007: Der Friedhof meiner Freunde: 72min durende documentaire over klimmer Dr. Thomas Weber en zijn dramatische einde hoog op de flanken van de Everest
2008: Miracle on Everest. De wederopstanding van een klimmer die voor dood werd achter gelaten op 8700mtr en de volgende dag toch nog blijkt te leven.
2008: Going North 5 delig, twee jaar volgt de camera een expeditie team dat Groenland gaat oversteken. Van training naar sponsor zoektocht en de uiteindelijke oversteek.
2009 A Dogs Life: Over de gedrevenheid van een Nederlandse Musher die in 2009 Wereld kampioen sledehonden wordt in Oostenrijk
2010 Going South 13 delig het tegen antwoord op Al Gores documentaire. $ fietsers fietsen de beide Amerikaanse continenten om aan te tonen dat er heel veel gebeurd op het gebied van duurzaamheid. De consument krijgt hier niet altijd een duidelijk beeld van.
2012 Missie Indische Oceaan. Een solo roeitrip van het vaster land Australie naar het vaste land Afrika. Een World's First solo roeitrip zonder bevoorrading. In opdracht van Discovery Channel.
2012 De Balans 'Balance', een korte fictie film in het kader van de Green film making challenge waarbij we als runner up uit de jurering kwamen. Deze productie is door Nederland uitgezonden naar de Oscars en heeft op tal van grote Internationale filmfestivals gedraaid en prijzen behaald.
2013 Expeditie Oman een VOC schip strand in 1763 op de kust van Oman. Vand de 105 bemanningsleden, halen er dertig het strand en beginnen aan een 500km wandeling door de zinderende hitte van de Omaanse woestijn. Aan de hand van Abdelkader Benali hebben we gezocht naar het wrak en dezelfde tocht door de woestijn herhaald. Uitgezonden in Nederland op de NTR in 2013.
prijzen
- Meer dan honderd 'official sellections' op internationale en nationale film festivals.
- Beste film op Zwitsers Mountain festival.
- Beste film op Barcelona's film festival.
- De Mario Bello prijs op het 62steTrento Film Festival.
- Oscar inzending vanuit Nederland in 2013.
- Grazz Film Festival genomineerd voor beste camera en beste film 2013
- Runner Up Green Film Making Challenge 2012
vraag mij voor
Altijd voor documentaires waar gepassioneerde mensen voor de camera staan. Mensen die een verandering ondergaan of dmv avontuur grensverleggend te werk gaan. Daarnaast produceren we tal van communicatie films voor verschillende platforms en daarbij kiezen we ook zoveel mogelijk voor het inhoudelijke verhaal ipv de 'quick buks'.
bijzonderheden
Ik ben gespecialiseerd in het produceren en filmen in gebieden die vaak ver van de bewoonde wereld liggen. Ben zelf-redzaam en kan goed tegen het isolement en de stilte.
equipment
Voor de actuele verhuur prijslijst kijk op: http://www.deepeei.com/rental/
hardware kennis
Heb gewerkt met vele camera's van groot to klein. Wordt ook vaker uitgezonden voor camera en geluid maar ben geen geluidsman. Heb wel eigen zenders en verschillende boom systemen.
software kennis
FCP vanaf 3.0 veel compressie programma's, basis kennis van vele andere programma's die met post te maken hebben.