/ personen / Frits van der Sman
zoeken | portals | berichten | aanmelden | login

Contact


[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]telefoon: +31610807780kijkzelfmaar.com

Mijn bedrijven

vakgebied

AV opdrachtfilms, Commercial, Documentaire, Internet media

Frits van der Sman

keywords: producent, regie, camera

Sinds 1971 met steeds dat gekke vaak niet eens verklaarbaar enthousiasme actief in binnen- en buitenland. Overgangen tussen speelfilm, musicspecials, commercials, documentaires. tv producties en nu de audiovisuele zorgverbetering, zijn niet altijd makkelijk, maar verlopen doorgaans respectvol, prettig en dynamisch. M.a.w., schakelen tussen die gebieden is een prima prikkel om ervaring en opgedane kennis te combineren. Verschillende uitstapjes naar niet even voor de hand liggende activiteiten resulteerden in een project 'AudioVisual medical Care' (AVMC) waar ik stevig instapte omdat ik daar gapende infogaten zag die anders verdienen. Inmiddels al een ruim aantal ondersteunende modules up and running voor patiënten en omgeving.

Informatie

trackrecord
Afgelopen 38 jaar een breed scala (onnodig daarvoor zoveel elektronisch inkt te gebruiken) aan speelfilms, commercials, documentaires, tv programma's met de nadruk op de laatste twaalf jaar medische voorlichtingsfilms (AudioVisual Medical Care) door ogen patiënt met als doelstelling angst en onzekerheid reduceren, misverstanden voorkomen, menswaardig behandelen verbeteren en kwaliteit van leven daar waar het hoort.
prijzen
ZIP competitie gewonnen voor het betreden van het TEDx podium 2011
Ziekenhuis Award
vraag mij voor
Medische projecten zoals het persoonlijk interviewen van patiënten en omgeving. Maar ook complexe opnamen in OK's en andere risicovolle locaties/omgevingen. Technische commercials of ingewikkelde producties in fabrieken of lastige industrieterreinen waar veel gevaren op de loer liggen. Allemaal zaken waar we veilige en verstandige protocollen voor ontwikkelden. Theater is een volslagen ander echelon maar ook daar weten we waar de risico's liggen om geen belangrijk beeld te missen.
bijzonderheden
Niet zomaar iets onderzoeken, voorbereiden en opnemen. Maar eerst testen en controlemethodes ontwikkelen om alle content op juiste ethische en privacyveilige wijze aan te bieden. Film- en videotechnieken bedenken/ontwikkelen t.b.v. medische voorlichting, documentaires en bedrijfsfilms.
equipment
HD apparatuur | HD FCP apparatuur | Lichtapparatuur | Fieldmixer | Richtmicrofoon | Zendermics | DAC omzetting analoog naar digitaal
hardware kennis
Film- videocamera, licht, geluid, Beide pc platforms van binnen en buiten.
software kennis
Belangrijkste OS platforms Mac/PC. Dus alle daarbij behorende officesoftware, communicatiesoftware, editsoftware, encodingsoftware, conversiesoftware.